Aktualitātes

Aktuāli kooperatīviem

Aicinām pieteikties mācību kursam

Aicinām pieteikties mācību kursam "Kooperatīvu darbības attīstība, dažādošana un konkurētspējas palielināšana"

29.12.2021

Latvijas Lauksaimniecības kooperatīvu asociācija (LLKA) aicina lauksaimniekus un mežsaimniekus pieteikties mācību kursam "Kooperatīvu darbības attīstība, dažādošana un konkurētspējas palielināšana". Mācību kurss tiek organizēts sadarbībā ar Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) Mūžizglītības centru Latvijas Lauku atīstības programmas 2014.-2020.gadam pasākuma “Zināšanu pārneses un informācijas pasākumi” apakšpasākuma “Profesionālās izglītība un prasmju apguves pasākumi” ietvaros.

Konferencē “Apzināta virzība ilgtspējīgai kooperācijai” gūtā atziņa: kooperācija nodrošina stabilitāti

Konferencē “Apzināta virzība ilgtspējīgai kooperācijai” gūtā atziņa: kooperācija nodrošina stabilitāti

22.12.2021

Kooperācija nodrošina stabilitāti saimniecību veiksmīgai darbībai – par to bija pārliecināti 84 %  konferences “Apzināta virzība ilgtspējīgai kooperācijai” klausītāju. Konferenci, kuras galvenais mērķis bija veidot izpratni par apzinātas ilgtermiņa kopdarbības nozīmi saimnieka stabilitātei un ilgtspējīgai pastāvēšanai, Valsts Lauku tīkla (VLT) pasākumu ietvaros rīkoja Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs (LLKC) sadarbībā ar Latvijas Lauksaimniecības kooperatīvu asociāciju (LLKA).

Zemkopības ministrijas valsts sekretāra amatā valdība apstiprina Raivi Kronbergu

Zemkopības ministrijas valsts sekretāra amatā valdība apstiprina Raivi Kronbergu

21.12.2021

Otrdien, 21.decembrī, valdība Zemkopības ministrijas (ZM) valsts sekretāra amatā apstiprināja Raivi Kronbergu. Līdz šim R.Kronbergs strādāja Tieslietu ministrijas valsts sekretāra amatā. R.Kronbergam ir vērtīga pieredze valsts pārvaldes darbā, kas lieti noderēs, ZM ieviešot  praksē Latvijas Kopējās lauksaimniecības politikas Stratēģisko plānu 2023.-2027.gadam – vidēja termiņa politikas plānošanas dokumentu, kas nosaka atbalsta prioritātes un atbalsta instrumentus lauksaimniecības un lauku attīstības jomā.