Aktualitātes

Aktuāli lauksaimniekiem

Latvijas lauksaimniecības augsnes jaunā klasifikācijas sistēma – kas, kā un kāpēc mainās.  Seminārs klātienē un tiešsaistē

Latvijas lauksaimniecības augsnes jaunā klasifikācijas sistēma – kas, kā un kāpēc mainās. Seminārs klātienē un tiešsaistē

19.06.2023

Latvijā ir izstrādāta jauna nacionālā Latvijas augsnes klasifikācijas sistēma. Darbs, kas E2SOILAGRI projektā* ildzis turpat trīs gadus, tuvojas noslēgumam, un Latvijas Universitātes Ģeogrāfijas un Zemes zinātņu fakultātes (LU ĢZZF) zinātnieki grib ar jauno Latvijas augsnes klasifikācijas sistēmu, tās principiem un lietojamību, kā arī saskaņotību ar pasaules augsnes klasifikācijas sistēmām iepazīstināt sabiedrību.

Lauksaimniecības pakalpojumu otrā līmeņa kooperatīvās sabiedrības piena nozarē varēs pieteikties atbalstam

Lauksaimniecības pakalpojumu otrā līmeņa kooperatīvās sabiedrības piena nozarē varēs pieteikties atbalstam "Ieguldījumi materiālajos aktīvos"

14.06.2023

No š.g. 14.jūlija līdz 14.augustam lauksaimniecības pakalpojumu otrā līmeņa kooperatīvajām sabiedrībām jeb kooperatīvo sabiedrību apvienībām piena nozarē iespējams pieteikties atbalstam "Ieguldījumiem materiālajos aktīvos". Kopējais finansējums ir viens miljons eiro, tas nav dalīts pa LAD Reģionālajām lauksaimniecības pārvaldēm.

Saeimas komisijas izbraukuma sēdē apmeklē lauksaimniecības uzņēmumus Vidzemē

Saeimas komisijas izbraukuma sēdē apmeklē lauksaimniecības uzņēmumus Vidzemē

13.06.2023

Šodien, 13.jūnijā, Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija un Ilgtspējīgas attīstības komisija izbraukuma kopsēdē apmeklēs Vidzemes novada lauksaimniecības uzņēmumus, tostarp, kooperatīvo sabiedrību "VAKS". Deputāti tiksies ar uzņēmumu pārstāvjiem, lai spriestu par aktualitātēm, nākotnes perspektīvām un izaicinājumiem nozarē.