Aktualitātes

Notiks pasākums uzņēmējiem “Tirgus piekļuves diena Latvijā. Fokuss – Āfrika”

22.10.2019 Drukāt
Notiks pasākums uzņēmējiem “Tirgus piekļuves diena Latvijā. Fokuss – Āfrika”

Ārlietu ministrija sadarbībā ar Eiropas Komisiju un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru organizē pasākumu ciklu uzņēmējiem par Āfriku. Pirmā norises diena šā cikla ietvaros paredzēta š.g. 7.novembrī pl.9.00, Ārlietu ministrijā, Rīgā, Krišjāņa Valdemāra ielā 3.

Dienas pirmajā daļā interesenti aicināti apmeklēt Tirgus piekļuves dienu (Market Access Day), kas ar Eiropas Komisijas atbalstu Latvijā notiks pirmo reizi.

Eiropas Komisijas eksperti iepazīstinās ar galvenajiem tirgus piekļuves stratēģijas instrumentiem, kā arī konsultēs Latvijas eksportētājus saistībā ar diskriminējošiem vai nesamērīgiem noteikumiem vai standartiem. Fokusā būs vairāki no lielākajiem Latvijas eksporta tirgiem Āfrikā – Ēģipte, Dienvidāfrika, Nigērija un Maroka.

Visiem uzņēmējiem, kuri ir saskārušies ar tirdzniecības šķēršļiem, eksportējot uz Ēģipti, Dienvidāfriku, Nigēriju vai Maroku, ir iespēja iesūtīt savus jautājumus Eiropas Komisijas pārstāvjiem uz e-pasta adresi: tko@zm.gov.lv līdz š.g.  4.novembrim, kā arī izmantot Eiropas Komisijas piedāvāto iespēju klātienē piedalīties diskusijā, stāstot par savu tirdzniecības pieredzi ar minētajām valstīm.

Programma un pieteikšanās uz semināru (pieteikšanās termiņš ir līdz š.g. 6.novembrim) šeithttp://www.liaa.gov.lv/lv/pasakumi/tirgus-piekluves-diena-latvija-fokuss-afrika-riga-7-nov-2019