Aktualitātes

Rīt, 10.jūnijā LLKA pārstāves dosies uz konferenci Lietuvā

09.06.2016 Drukāt
Rīt, 10.jūnijā LLKA pārstāves dosies uz konferenci Lietuvā

Lai vēstītu par pašreizējām Latvijas lauksaimnieku sadarbības jeb kooperēšanās tendencēm, Latvijas Lauksaimniecības kooperatīvu asociācijas (LLKA) pārstāves rīt, 10.jūnijā dosies uz konferenci par kooperācijas attīstību Lietuvā, uz kuru uzaicina Lietuvas Lauksaimniecības kooperatīvu asociācija.

Rīt, Lietuvā, Kupišķos organizētajā starpvalstu konferencē „Kooperācijas attīstība Lietuvā” piedalīsies LLKA izpilddirektore Liene Radziņa, kooperatīvās sabiedrības „Mūsmāju dārzeņi” valdes priekšsēdētāja Edīte Strazdiņa, LLKA Piena nozares darba grupas vadītāja Mirdza Feldmane, kā arī LPKS „Latvijas Aita” vadītāja Vanda Krastiņa. Konferences mērķis ir meklēt veidus un rast risinājumus sadarbībai trīs Baltijas valstu ietvaros, īpašu uzmanību pievēršot pašreizējai situācijai piena nozarē.

LLKA izpilddirektore Liene Radziņa: „Kooperācija šobrīd ir aktuāla ne tikai piena nozarē. Kā zināms, viens pats, lai cik liels arī būtu, nav karotājs. Eksporta tirgum kopējais Baltijas valstu piedāvājums ir jau interesantāks un tas varētu līdzēt samazināt savstarpējo konkurenci vietējā tirgū. No tikšanās ar Baltijas valstu kolēģiem sagaidām ne tikai kontaktus tiešai kooperatīvu sadarbībai, bet arī iniciēsim aktīvu kooperatīvu asociāciju savstarpējo sadarbību.”