Aktualitātes

Aktuāli kooperatīviem

Spriež par atvieglojumiem lauksaimniekiem sausuma negatīvo seku pārvarēšanai

Spriež par atvieglojumiem lauksaimniekiem sausuma negatīvo seku pārvarēšanai

27.06.2023

Vakar, 26.jūnijā notika Zemkopības ministrijas (ZM) organizēta sanāksme, kurā kopīgi ar nevalstisko organizicāciju pārstāvjiem izskatīja daudzus iesniegtos priekšlikumus valsts un Eiropas Savienības atbalsta saņemšanas prasību atvieglojumu nepieciešamībai, lai lauksaimnieki spētu pārvarēt šā gada pavasara nelabvēlīgo klimatisko apstākļu izraisīto ietekmi uz lauksaimniecības produktu ražošanu. Savus priekšlikumus iesniedza arī Latvijas Lauksaimniecības kooperatīvu asociācija (LLKA), apkopojot savu biedru iesūtītos ierosinājumus.

Lauksaimniecības pakalpojumu otrā līmeņa kooperatīvās sabiedrības piena nozarē varēs pieteikties atbalstam

Lauksaimniecības pakalpojumu otrā līmeņa kooperatīvās sabiedrības piena nozarē varēs pieteikties atbalstam "Ieguldījumi materiālajos aktīvos"

14.06.2023

No š.g. 14.jūlija līdz 14.augustam lauksaimniecības pakalpojumu otrā līmeņa kooperatīvajām sabiedrībām jeb kooperatīvo sabiedrību apvienībām piena nozarē iespējams pieteikties atbalstam "Ieguldījumiem materiālajos aktīvos". Kopējais finansējums ir viens miljons eiro, tas nav dalīts pa LAD Reģionālajām lauksaimniecības pārvaldēm.

Saeimas komisijas izbraukuma sēdē apmeklē lauksaimniecības uzņēmumus Vidzemē

Saeimas komisijas izbraukuma sēdē apmeklē lauksaimniecības uzņēmumus Vidzemē

13.06.2023

Šodien, 13.jūnijā, Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija un Ilgtspējīgas attīstības komisija izbraukuma kopsēdē apmeklēs Vidzemes novada lauksaimniecības uzņēmumus, tostarp, kooperatīvo sabiedrību "VAKS". Deputāti tiksies ar uzņēmumu pārstāvjiem, lai spriestu par aktualitātēm, nākotnes perspektīvām un izaicinājumiem nozarē.

Meža nozares kooperatīviem jāmeklē risinājumi drošiem finanšu avotiem

Meža nozares kooperatīviem jāmeklē risinājumi drošiem finanšu avotiem

12.06.2023

Lai apspriestu pašreizējo tirgus situāciju un iespējamos attīstības scenārijus meža nozarē, aizvadītās nedēļas izskaņā Latvijas Lauksaimniecības kooperatīvu asociācijas (LLKA) ģenerāldirektors Rolands Feldmanis tikās ar šobrīd lielākā uz ilgtspēju vērstā nekustamā īpašuma investīciju pārvaldnieka Latvijā, uzņēmuma “SG Capital Partners AIFP” pārstāvi Hariju Švarcu.