Aktualitātes

Aktuāli lauksaimniekiem

Kooperācijai Latvijā spēka gadi vēl priekšā

Kooperācijai Latvijā spēka gadi vēl priekšā

21.04.2017

Aizvadītajā nedēļā, 12.aprīlī, Latvijas Lauksaimniecības kooperatīvu asociācija (LLKA) atzīmēja 15 gadu pastāvēšanu. Galvenie secinājumi – jādomā Baltijas kontekstā, jo tikai spēku apvienošana ļaus kļūt par vērā ņemamu tirgus spēlētāju.

Svarīga informācija mājputnu īpašniekiem!

Svarīga informācija mājputnu īpašniekiem!

28.02.2017

Pamatojoties uz to, ka citās Eiropas Savienības valstīs ir konstatēta augsti patogēnā putnu gripa un valstī ir noteikti biodrošības pasākumi, Zemkopības ministrija vēlas atgādināt, ka saskaņā ar normatīvajiem aktiem (MK noteikumi Nr. 393**) visiem mājputnu īpašniekiem un turētājiem (arī tad, ja saimniecībā tiek turēti tikai viens vai divi mājputni) Lauksaimniecības datu centrā (LDC) ir jāreģistrē gan ganāmpulks, gan novietne un jāsniedz informācija par putnu skaitu divreiz gadā uz 1.janvāri un 1.jūliju.

Izstrādāts pētījums par Latvijas lauksaimniecības nozares attīstību

Izstrādāts pētījums par Latvijas lauksaimniecības nozares attīstību

09.01.2017

Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) vadošie pētnieki ir pabeiguši darbu pie pētījuma "Lauksaimniecības attīstības prognozēšana un politikas scenāriju izstrāde līdz 2050. gadam" (LLU, 2016), kura mērķis bija izstrādāt Latvijas lauksaimniecības sektoranalīzes modeli nozares attīstības rādītāju prognozēšanai, integrējot to ar siltumnīcefekta gāzu (SEG) emisiju prognozēšanas dinamisko modeli un sagatavot ticamas un pamatotas lauksaimniecības sektoru attīstības ilgtermiņa bāzes prognozes.