Aktualitātes

Aktualizē Riska fonda izveidi Latvijā

08.07.2024 Drukāt
Aktualizē Riska fonda izveidi Latvijā

Pirmdien, 8.jūlijā, Zemkopības ministrija (ZM) pēc š.g. 18.jūlija Lauksaimnieku konsultatīvās padomes sēdes, organizēja sanāksmi par Riska fonda izveides aktualizāciju.

ZM pārstāvji pastāstīja par Riska fonda pieredzi dažādās valstīs – Francijā, Bulgārijā, Polijā un Lietuvā. Minētās valstis, fondu izmanto galvenokārt kā mehānismu, lai veicinātu apdrošināšanu.

Tāpat sanāksmē tika pastāstīts arī par iepriekšējo pieredzi Riska fonda izveidē, kurā piedalījās vien septiņi dalībnieki un kas 2013.gadā pārtrauca savu darbību.

“Riska fonds būtu lietderīgs, ja tas veicinātu apdrošināšanas prakses izplatību – arī tajās nozarēs, kur apdrošināšanas rādītāji ir vāji vai pilnīgi nav”, komentē Latvijas Lauksaimniecības kooperatīvu asociācijas ģenerāldirektors Rolands Feldmanis.

Diskusijas sanāksmē izvērsās par finansējuma nodrošināšanu fondam – vai tam tiešām jābūt no tiešmaksājumiem.

Nākamā tikšanās tiek plānota 15.jūlijā pl. 15:00, kurā tiek plānots pārlūkot apdrošināšanas pieredzi pēdējo gadu laikā, kā arī, iespējams, aicināt kādu no apdrošinātājiem intensīvākai diskusijai.

ZM organizētajā sanāksmē piedalījās arī LOSP vadītājs Guntis Gūtmanis, Zemnieku saeimas pārstāvji Mārtiņš Trons un Maira Dzelzkalēja-Burminstre, kooperatīva “LATRAPS” Sējumu apdrošināšanas vadītāja Vita Baumane, kā arī ZM un Lauku atbalsta dienesta atbildīgie speciālisti.