Aktualitātes

Kooperatīva “Piena Loģistika” biedri tiekas kopsapulcē

23.05.2024 Drukāt
Kooperatīva “Piena Loģistika” biedri tiekas kopsapulcē

Otrdien, 21.maijā, Kocēnu kultūras namā uz tikšanos kopsapulcē sanāca kooperatīva “Piena Loģistika” biedri. Par aktualitātēm Latvijas Lauksaimniecības kooperatīvu asociācijā (LLKA), pašreizējo situāciju dažādu lauksaimniecības nozaru kooperācijā un to nākotnes tendencēm, sadarbību ar valsts un nevalstisko sektoru un iesaisti kooperācijas jautājumu risināšanā Saeimas komisijās un darba grupās kooperatīva biedrus informēja LLKA ģenerāldirektors Rolands Feldmanis.

Kooperatīva “Piena Loģistika” vadība biedru kopsapulcē sniedza ziņojumu par 2023.gada saimniecisko darbību, kā arī lēma par 2023.gada peļņas sadali un apstiprināja 2023.gada pārskatu.

Mārtiņš Vaļko, kooperatīva “Piena Loģistika” biedrs: “Pircējiem tiek piedāvāts aizvien vairāk “zaļais piens”, kurš ir ražots ar samazinātiem CO2 izmešiem un no kvalitatīva piena. Mums, it īpaši, kas attīsta saimniecības, vajadzīga ir piena nozares stratēģija – kurp dodamies un ko varam sasniegt vairāk.”

Kooperatīva “Piena Loģistika” padomes priekšsēdētājs Jānis Ločmelis kopsapulcē skaidroja, ka ilgtermiņa līgumu pamats ir sausnas saturs saražotā pienā, par ko tiek maksāts vairāk. Kvalitatīvi vērtīgs piens pircējam nepieciešamā apjomā un laikā ir pamats augstākai cenai par mūsu saražoto pienu.

LLKA ģenerāldirektors Rolands Feldmanis savā prezentācijā norādīja, ka saskaņā ar World Cooperative Monitor 2023 ziņojumu, kooperatīvi veicina ilgtspējīgu ekonomikas izaugsmi un stabilu, kvalitatīvu nodarbinātību, nodrošinot darbavietas vai darba iespējas 280 miljoniem cilvēku visā pasaulē, jeb 10 % no pasaules nodarbinātajiem iedzīvotājiem.