Aktualitātes

Starp Siguldas novada Uzņēmēju gada balvas 2023 laureātiem arī LLKA biedrs

13.05.2024 Drukāt
Starp Siguldas novada Uzņēmēju gada balvas 2023 laureātiem arī LLKA biedrs

10.maijā Kultūras centrā “Siguldas devons” Uzņēmēju foruma laikā godināti novada komersanti – “Siguldas novada Uzņēmēju gada balvas” laureāti, kuru darbība 2023.gadā ir bijusi īpaši pamanāma un novērtēta sabiedrības vidū. Šogad apbalvojumu ceremonijā sveikti 11 uzņēmēji kopumā 10 nominācijās. Laureāta balvu nominācijā "Novada lauksaimnieks" ieguva Latvijas Lauksaimniecības kooperatīvu asociācijas biedrs – KS ”Baltijas Ogu dārzi”.

“Baltijas Ogu dārzi” ir zemnieku kooperatīvs, kas audzē smiltsērkšķus, cidonijas un dzērvenes vairāk nekā 175 hektāru platībā, kas atrodas dažādos Latvijas reģionos. Kooperatīvs dibināts 2018.gadā ar attīstītu loģistikas centru Raganā. Uzņēmums ir viens no konkurētspējīgākiem apstrādātu saldētu ogu un pārstrādātu produktu eksportētājiem valstī.

Uzņēmuma viens no galvenajiem mērķiem ir apvienot smiltsērkšķu un citu ogu audzētājus. Veic mērķtiecīgu sava darba panākumu popularizēšanu ārvalstīs, lai ražotnēs kurās smiltsērkšķi tiek izmantoti produktu ražošanā, uzzinātu par kvalitatīvajām Latvijas ogām. 2022.gadā realizēts LEADER projekts “Ogu pārstrādes izveide LPKS “Baltijas Ogu Dārzi””, kura ietvaros izveidots jauns saldētu ogu pārstrādes/ mazumtirdzniecības iepakošanas process.

Ar plašāku informāciju var iepazīties š.g. 11.maijā portālā aprinkis.lv publicētajā rakstā "Foto: Apbalvoti "Siguldas novada Uzņēmēju gada balvas 2023" laureāti"

Foto: Siguldas novada pašvaldība