Aktualitātes

Starpnozaru projekta ietvaros attīstīta loģistikas pārvaldības programmatūra "Graudvedis"

01.07.2024 Drukāt
Starpnozaru projekta ietvaros attīstīta loģistikas pārvaldības programmatūra

Pateicoties Latvijas Loģistikas asociācijas, Latvijas Lauksaimniecības kooperatīvu asociācijas, Rīgas Tehniskās universitātes, kā arī citiem projektā “Inovatīvi risinājumi lauksaimniecības un mežsaimniecības produktu pārvadājumu plānošanā un organizēšanā” (projekta nr.18-00-A01612-000022) iesaistītajiem partneriem, ir izveidota īsa video pamācība loģistikas pārvaldības programmatūrai "Graudvedis".

"Graudvedis" ir loģistikas pārvaldības platforma lauksaimniecības nozarei, ko vienlaicīgi var lietot dažādi komersanti - graudu audzētāji, pārvadātāji, dispečeri. Platforma ļauj ļoti detalizēti pārraudzīt pieejamos resursus, sagatvot darba uzdevumus un iegūt pārskatus.

Tāpat platformā ir ievietotas un pieejamas Lietotāja un Šofera rokasgrāmatas.

Video pamācība loģistikas pārvaldības programmatūrai "Graudvedis"

Projekta “Inovatīvi risinājumi lauksaimniecības un mežsaimniecības produktu pārvadājumu plānošanā un organizēšanā” (projekta nr.18-00-A01612-000022) mērķis ir izstrādāt ekonomiski lietderīgu un efektīvu loģistikas modelēšanas un vadības sistēmas prototipu lauksaimniecības un mežsaimniecības nozarei smago kravu pārvadāšanai, maksimāli efektīvi izmantojot uzņēmumos esošās tehnikas vienības un piesaistītos cilvēkresursus. Projekta vadošais partneris ir LLA un tas tiek īstenots Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai Latvijas Lauku attīstības programmas 2014.-2020.gadam pasākuma „Sadarbība” 16.1.apakšpasākuma “Atbalsts Eiropas Inovāciju partnerības lauksaimniecības ražīgumam un ilgtspējai lauksaimniecības ražīguma un ilgtspējas darba grupu projekta īstenošanai” ietvaros.