Aktualitātes

Turpinās pieteikšanās atbalstam kredītprocentu daļējai dzēšanai

25.07.2024 Drukāt
Turpinās pieteikšanās atbalstam kredītprocentu daļējai dzēšanai

Līdz 31.jūlijam aicinām pieteikties valsts atbalstam kredītprocentu daļējai dzēšanai, aizpildot iesniegumu Lauku atbalsta dienesta (LAD) Elektroniskajā pieteikšanās sistēmā (EPS).

Šo iespēju var izmantot:

  • primārie lauksaimniecības produkcijas ražotāji;
  • lauksaimniecības un mežsaimniecības pakalpojumu kooperatīvās sabiedrības;
  • lauksaimniecības produktu pārstrādes komersanti;
  • pretendenti, kas darbojas zvejniecībā un zvejas produktu apstrādē.

Patlaban LAD ir saņēmis vairāk nekā 1000 pretendentu pieteikumus, kas ir aptuveni puse no plānotā pieteikumu skaita. LAD izsūtīs atgādinājumu tiem lauksaimniekiem, mežsaimniekiem un zivsaimniekiem, kuri pieteicās atbalstam iepriekšējā gadā, bet šogad vēl to nav izdarījuši.

Vēršam uzmanību, ka, sākot ar 2024.gadu, ALTUM klientiem nav jāpieprasa un LAD jāiesniedz izziņa par samaksātajiem kredītprocentiem. Informācija par ALTUM izsniegtajiem aizdevumiem un samaksātajiem kredītprocentiem katram klientam ir pieejama EPS sadaļā “Klienta informācija” - Kredītprocenti “Samaksātie kredītprocenti”. 

Plašāka informācija par atbalstu lasāma dienesta tīmekļvietnes izvēlnē “Atbalsts subsīdijas veidā procentu likmes daļējai dzēšanai” . Jautājumu gadījumā aicinām zvanīt LAD speciālistiem pa tālruni +371 67095000 darba dienās no plkst.8.00 līdz 20.00.