Aktualitātes

ZM seminārs par informācijas uzskaites un iesniegšanas kārtību, ja saimnieks ir pieteicies kādā no trim ekoshēmām

23.07.2024 Drukāt
ZM seminārs par informācijas uzskaites un iesniegšanas kārtību, ja saimnieks ir pieteicies kādā no trim ekoshēmām

Ceturtdien, 25.jūlijā pl.10.00, aicinām skatīties Zemkopības ministrijas (ZM) organizētu informatīvu semināru par informācijas uzskaites un iesniegšanas kārtību, ja esat pieteicies kādai no trim ekoshēmām, kas paredz atbalstu par pamatkaļķošanu, par saudzējošu lauksaimniecības praksi vai par slāpekļa un amonjaka emisiju un piesārņojumu mazinošu lauksaimniecības praksi (jeb par šķidrmēslu iestrādi, precīzo minerālmēslu izkliedi vai precīzo augu aizsardzības līdzekļu (AAL) izsmidzināšanu).  Informatīvais seminārs notiks tiešsaistē un to varēs noskatīties Zemkopības ministrijas (ZM) Facebook profilā vai YouTube saitē

Seminārā ZM speciālisti stāstīs un atbildēs uz jautājumiem par ekoshēmu atbalsta nosacījumu izmaiņām šajā gadā. Savukārt Valsts augu aizsardzības dienesta (VAAD) eksperti informēs par pamatkaļķošanas, mēslošanas un AAL lietošanas informācijas uzskaiti un iesniegšanas kārtību, kas Lauku atbalsta dienestā (LAD) vai VAAD jāiesniedz līdz šī gada 5.novembrim. VAAD speciālisti demonstrēs MS Excel formāta dokumenta paraugu jeb tabulas, kuras saimniecības var izmantot gan informācijas uzskaitei, gan iesniegšanai VAAD līdz 5.novembrim, ja saimniecība neizmanto privāto pakalpojumu sniedzēju “eAgronoms”, “Mans lauks”, “Geo Face”, “VAKS” elektroniskās saimniecību pārvaldības sistēmas vai VAAD LIZ PS.

Ja  nav iespējas skatīties semināru tiešsaistē, tad semināra ieraksts pēc 30.jūlija būs pieejams tīmekļvietnes laukutikls.lv sadaļā "Konferences 2020-2024 ieraksti".

Vēršam uzmanību, ka tiešmaksājumos kopumā ir sešas ekoshēmas ar vairākiem atšķirīgu atbalsta likmju pasākumiem un vairākos ekoshēmu pasākumos nekāda informācija papildus iesniegumam līdz 5.novembrim nav jāiesniedz. Ekoshēmas, par kurām papildus informācija nav jāsniedz: “EKO 1 – ekoshēmas atbalsts par videi un klimatam labvēlīgu lauksaimniecības praksi”, “EKO 2 – ekoshēmas atbalsts par ekoloģiski nozīmīgu platību (izņemot par pamatkaļķošanu)”, “EKO 6 – ekoshēmas atbalsts par zālāju saglabāšanas veicināšanu” un “EKO 7 – ekoshēmas atbalsts par agroekoloģijas praksi bioloģiskās saimniecībās”.