Aktualitātes

Aktuāli lauksaimniekiem

“Baltu piens” atdzīvina “Elpas” garšu

“Baltu piens” atdzīvina “Elpas” garšu

04.07.2024

Pirms gada pārdotā "Elpas" pienotava Kazdangā atsākusi ražošanu, lai palēnām atgrieztos tirgū. Pašlaik kooperatīva "Baltu piens" ražošanas direktora amatu ieņēmis viens no bijušajiem "Elpas" līdzīpašniekiem Ritvars Roga. Šī ir pirmā "Baltu piena" ražotne, jo kooperatīvs iepriekš nodrošināja vienīgi transporta pakalpojumus un stabilus piegādes apjomus piena pārstrādes rūpnīcām.

Starpnozaru projekta ietvaros attīstīta loģistikas pārvaldības programmatūra

Starpnozaru projekta ietvaros attīstīta loģistikas pārvaldības programmatūra "Graudvedis"

01.07.2024

Pateicoties Latvijas Loģistikas asociācijas, Latvijas Lauksaimniecības kooperatīvu asociācijas, Rīgas Tehniskās universitātes, kā arī citiem projektā “Inovatīvi risinājumi lauksaimniecības un mežsaimniecības produktu pārvadājumu plānošanā un organizēšanā” (projekta nr.18-00-A01612-000022) iesaistītajiem partneriem, ir izveidota īsa video pamācība loģistikas pārvaldības programmatūrai "Graudvedis".

Monopola viešņa LATRAPS valdes locekle Ilga Anita Bērzkalna

Monopola viešņa LATRAPS valdes locekle Ilga Anita Bērzkalna

01.07.2024

Ilga Anita ir Lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvās sabiedrības LATRAPS valdes locekle un viņas uzdevums ir arhitektēt LATRAPS nākotni, kur savijas stratēģijas definēšana un zinātniskā izpēte, organizācijas vadības procesi un digitalizācija, lauksaimniecības nozarē iedzīvinot tehnoloģiju izmantošanu. Ilga Anita kā savu misiju redz darbu ar zinātniekiem un pētniekiem, domājot par to, lai zinātnieku jaunākie atklājumi tik tiešām noderētu lauksaimniekiem viņu ikdienā.

Jānis Grasbergs: mans laiks vēl ir priekšā

Jānis Grasbergs: mans laiks vēl ir priekšā

01.07.2024

Saeimas deputāts no Nacionālās apvienības, deputātu sadarbības grupas lauksaimniecības attīstībai vadītājs JĀNIS GRASBERGS neapšaubāmi ir viens no redzamākajiem lauksaimniekiem, kurš ne tikai strauji veidojis savu politisko karjeru, bet spējis politikā arī noturēties un pilnveidot savas prasmes. Šogad otro reizi kandidēja arī uz vietu Eiropas Parlamentā, tomēr netika ievēlēts. Jānis ir apņēmies turpināt darbu Saeimā un saka – mans laiks Eiropas Parlamentam ir vēl tikai priekšā.