Aktualitātes

Kooperatīvi veido kopdarbību un apgūst tirgus spēku

19.06.2024 Drukāt
Kooperatīvi veido kopdarbību un apgūst tirgus spēku

Otrā līmeņa kooperatīvs "Baltu piens" ir uzsācis kopdarbību un sāk savas produkcijas piegādes mājražotāju kooperatīvam "Kuldīgas labumi".

"Siers, biezpiens un citi piena produkti, ko ražo Kurzemes meistari, ikreiz piedomājot pie receptes – vienvārdsakot roku darbs – ir tas, ko arvien vairāk pieprasa piena produkcijas patērētāji", skaidro "Baltu piens" vadītāja Mirdza Feldmane.

Tāpat arī Latgales piena kooperatīva "Viļāni" gatavoto sieru izpērk Rīgā un citviet. "Varētu palielināt pat ražošanas apjomus, taču ir izaicinājumi – vajadzīgs papildus kapitāls, lai investētu. Un te ir apburtais loks – mēs maksājam vairāk par pienu tieši ražotājam, un tā nav parocīgi atlikt līdzekļus kapitāla audzēšanai", situāciju akcentē kooperatīva "Viļāni" vadītāja Aija Kiserovska.

"Mājražotāju kooperatīvs "Kuldīgas labumi"  piedāvā tieši pašu zemnieku un amatnieku ražotas preces, tas ir arī Kuldīgas novada pašvaldības devums, mūs atbalstot kā vienotu, neatkarīgu pārdošanas kanālu", par kooperatīva "Kuldīgas labumi" pamatfunkciju skaidro tā vadītāja Daiga Sermole.

Savukārt, Latvijas Lauksaimniecības kooperatīvu asociācijas (LLKA) ģenerāldirektors Rolands Feldmanis uzsver, ka LLKA plānos ir arī turpmāk stiprināt sadarbību ne tikai starp kooperatīviem, bet arī veidot ciešāku saikni starp saražoto uz lauka un tā piegādi pārstrādei, tādējādi īstenojot Eiropas Komisijas sludināto nosacījumu "no lauka līdz galdam"