Aktualitātes

Aktuāli lauksaimniekiem

Graudu kooperatīvs

Graudu kooperatīvs "VAKS" atklāj jaunu noliktavu, graudu laboratoriju un biroju Beļavas pagasta "Torņkalnā"

14.12.2015

Piektdien, 11.decembrī Beļavas pagasta "Torņkalnā" Vidzemes un Latgales lauksaimnieku kooperatīvs "VAKS" svinīgi atklāja un nodeva lietošanā modernu graudu laboratoriju, augu aizsardzības līdzekļu un minerālmēslu glabātuvi, kā arī klientu apkalpošanas un biroja telpas, kas ir papildinājums šogad jau nodotajiem graudu uzglabāšanas torņiem un asfaltētajiem laukumiem.

Valdība apstiprinājusi MK noteikumu projektu “Atbalsts konsultāciju pakalpojumu izmantošanas veicināšanai”

Valdība apstiprinājusi MK noteikumu projektu “Atbalsts konsultāciju pakalpojumu izmantošanas veicināšanai”

08.12.2015

8.decembrī valdība atbalstīja Zemkopības ministrijas (ZM) sagatavoto noteikumu projektu, kas nosaka kārtību, kādā piešķir valsts un Eiropas Savienības atbalstu pasākuma “Konsultāciju pakalpojumi, lauku saimniecību pārvaldības un lauku saimniecību atbalsta pakalpojumi” apakšpasākumā “Atbalsts konsultāciju pakalpojumu izmantošanas veicināšanai”. Noteikumu projekts izstrādāts, lai nodrošinātu iespēju lauksaimniecības un mežsaimniecības nozarē iesaistītajām personām saņemt individuālus konsultāciju pakalpojumus.

Apstiprināti kritēriji Eiropas Savienības piešķirtā atbalsta saņemšanai  piena ražotājiem un cūkkopjiem

Apstiprināti kritēriji Eiropas Savienības piešķirtā atbalsta saņemšanai piena ražotājiem un cūkkopjiem

24.11.2015

Otrdien, 24. novembrī, valdība atbalstīja Zemkopības ministrijas sagatavoto Eiropas Savienības pagaidu ārkārtas atbalsta piešķiršanas kārtību piena ražotājiem un cūku ganāmpulku īpašniekiem. ES piešķirto atbalstu 8,45 miljonu eiro apjomā šā gada nogalē plānots izmaksāt piena ražotājiem – 7,15 miljonus eiro, cūkkopjiem – 1,30 miljonu eiro, pamatojoties uz zaudējumu apmēru.